גגות ירוקים הם גגות של מבנים המכוסים חלקית או במלואם במצע גידול כלשהו המונח על מערכת האיטום כאשר במצע שתולה צמחייה מסוגים שונים. גג ירוק יכלול בדרך כלל שכבות שונות כגון מערכת איטום הגג, יריעות לחסימת שורשים, יריעות להגנת מערכות איטום וחסימת השורשים, מערכות ניקוז, יריעות סינון אשר מעליהן, שכבת מצע הגידול ובארצנו גם מערכת ההשקיה.
הערה: עמוד זה מכיל תשובות לשאלות כלליות לגבי גגות ירוקים בנושאים הקשורים לתכנון הגג, הגינון על הגג, עלויות תשתיות ועצות לקניה נבונה. לקבלת מידע יותר מפורט והדרכה מקיפה בנושא הקמת גגות ירוקים, אנא עיינו במפרט הכללי של גנרון לגגות ירוקים.
שאלות כלליות
מה הם יתרונות הגגות הירוקים?
ניצול גגות ועיצובם למען שיפור איכות חיינו או ליצירת פתרונות אקולוגיים ויתרונות כלכליים אינו עוד מותרות, אלא הכרח!
גגות ירוקים, בנוסף למראה, מציעים לנו יתרונות אקולוגיים וכלכליים רבים. זאת כמובן בתנאי שלצורך פיתוח הגג והקמת הגן תיבחר תשתית איכותית מתאימה והתקנתה תבוצע בדייקנות ובמקצועיות. הגג הירוק למעשה יכול לסייע לנו לחסוך כסף.
שאלות בנושא התכנון
מה הם הגורמים החשובים ביותר בעיצוב ובתכנון גג ירוק?
אנו לוקחים בחשבון גורמים רבים במערכת השיקולים שלנו לצורך השגת ביצועים מיטביים לגג הירוק והתאמתו לצרכי הלקוח ואלה חלק מהם:
- התקן הישראלי (ת"י 412) קובע כי העומס השימושי האופייני המותר על גגות בבתי מגורים וגם גגות שטוחים הינו 150 ק"ג למ"ר ובמרפסות 350 ק"ג למ"ר. בנייני משרדים, אולמות למלאכה, בתי ספר ומבנים אחרים יהיו בנויים לעומסים גבוהים יותר עפ"י התקן. אין לסמוך על נתונים אלה וחובה להיוועץ עם קונסטרוקטור מוסמך ולתכנן את הגג בהתאם.
- גודלו וצורתו של הגג, השיפוע, גובה מהקרקע וכיוון נטייתו. אזורים חזקים יותר לנשיאת אלמנטים כבדים.
- סוג האיטום והבידוד, האם האיטום בוצע ונבדק עפ"י התקן והאם הוא תקין. מהי עמידותו לחדירת שורשים.
- מערכות ניקוז מהגג, קיום פתחי ניקוז לפי התקן. לאן יתנקזו מי ההשקיה מהגג – רצוי לא אל הריצוף, שיפועי ניקוז (שיפוע רצוי 1.5% לפחות).
- האקלים, במיוחד טמפרטורה ודפוסי גשמים.
- מיקרו אקלים על הגג.
- נגישות ושימוש מיועד של הגג, בטיחות ומעקות.
- הדרישה החזותית, העדפות אסתטיות של הבעלים לעיצוב והצמחייה.
- התאמה למערכות שונות בגג כמו פנלים סולאריים ואחרות במידה ותהיינה על הגג.
- קיום אספקת מים וחשמל במקום.
- עלויות חומרים ועלויות עבודה, מהו תקציב ההתקנה.
- גודלו של תקציב האחזקה.
כשכל התשובות לשיקולים הנ"ל תינתנה יהיה אפשר בתהליך פשוט יחסית לשקול את מגוון האפשרויות המתאימות ללקוח ולקבוע איזה מהן המתאימות ביותר לדרישות הפרויקט.
מה ההבדל בין גג ירוק אקסטנסיבי לאינטנסיבי?
גג ירוק אקסטנסיבי:
באירופה ובארה“ב נהוג להגדיר גג אקסטנסיבי כגג עם צמחיה טבעית בשכבת מצע גידול דקה יחסית (20 ס”מ-5 ס”מ) אשר יושקה ע”י גשמים בלבד. הגן ידרוש תחזוקה מינימאלית וייעודו העיקרי החזרת הטבע אל העיר ובכך לתרום אקולוגית וכלכלית לכולנו.
גג שכזה לא ישמש בדרך כלל למבקרים ועלות הקמתו נמוכה מגג אינטנסיבי. בארצנו אין כמובן גשמי קיץ וגג עם צמחיה טבעית עלול להפוך לגג יבש בקיץ.
גג עם מערכות עמוקות יותר-"אינטנסיביות" יוכל לקיים נופים מורכבים כולל דשא, שיחים, עצים, פרגולות, דקים, שטחי ריצוף, חניות וברכות נוי ושחיה-כמעט כל שניתן לבצע על הקרקע במגבלות התכנון. מטרות הגג האינטנסיבי בנוסף לתרומה כלכלית ואקולוגית, לשמש את דיירי ובאי הבניין לבילוי ולמנוחה כגן פרטי או ציבורי-בית או דירה, בתי קפה, קפטריות, מסלול ריצה על גג מכון כושר, מגרשי משחקים על גג סופרמרקט וכיוצא בזה. גג אינטנסיבי יושקה גם בקיץ וידרוש טיפול ותחזוקה רבים יותר.
האם קיימים תקנים והנחיות לתכנון וביצוע גגות ירוקים שהוכחו באופן מדעי?
הסטנדרטים המקובלים בעולם לצורך בניית גגות ירוקים מבוססים ברובם על אלו שפותחו על ידי המוסד הגרמני FLL. אלה למעשה המלצות בלבד, פרי מחקר המבוסס על ניסיון של כמעט 100 מיליון מטרים רבועים של גגות ירוקים שנבנו והמלצות אלו משמשות כתורת הגגות הירוקים בעולם.
אנו נמצאים בתחילת הדרך ליצירת סטנדרטים באיטליה ובעיצומה של העשייה בארה"ב וסביר להניח שמדינות רבות ילכו בעקבותיהן. במספר מדינות נוספות קיימים אף תקנים אירופאים לעמידות יריעות שונות (גם איטום) לחדירת שורשים.
מהו ארגון ה-FLL?
זהו ארגון עצמאי ללא מטרת רווח לחקר הפיתוח, הבנייה ותחזוקת הנוף והגגות הירוקים. FLL נוסד בשנת 1975 ועוסק בחקר גינון ונוף וגגות ירוקים כולל פרסום הנחיות והמלצות בתחומי פיתוח הנוף השונים. המלצות אלו הינן מקיפות וכוללות בדיקות סטנדרטיות למוצרים, תשתיות, יצרנים ועוד.
FLL בודק את עמידות יריעות האיטום ויריעות ההגנה על האיטום לחדירת שורשים. בדיקות אלה נמשכות עד 4 שנים בחממות בהן מגדלים צמחים באדניות הבנויות מהיריעות הנבדקות. אישורי FLL לעמידה בבדיקות כאלה ואחרות יכובדו ברחבי העולם ובהרבה מקרים אישורים אלה יהיו תנאי בל יעבור לשימוש במוצרים מסוימים בגגות ירוקים.
ב-FLL שמים דגש על יצירת הנחיות לטכנולוגיית גגות ירוקים כבר יותר מ-30 שנים. הקו המנחה שלהם לתכנון, ביצוע והתחזוקה של גגות ירוקים משקף את ההתפתחויות האחרונות בגרמניה שבה הטכנולוגיה לגגות הירוקים נחשבת בעולם למלאכת מחשבת. למרות שההנחיות אינן נותנות פתרונות לכל הסוגיות של הגגות הירוקים הן משמשות כארגז כלים בסיסי אמין ואיכותי לבניית גגות ירוקים לא רק בגרמניה אלא גם ברחבי העולם.
ההנחיות הן מקור טוב מאוד של מידע אמין המבוסס על הניסיון של כמעט 100 מיליון מטרים רבועים של גגות ירוקים שנבנו.
איזה סוג של איטום אני צריך על הגג?
ישנם מספר סוגים של איטום. הבחירה ביניהם עלולה לבלבל את מי שאינו בקי בתחום. בחירה או יישום לא נכונים עלולים לגרום לכשל באיטום וכשיש מעליו גינה אז הבעיה עלולה להיות מורכבת הרבה יותר. האיטום אמור להיות עמיד למגע עם קרקע ודשנים, מיקרואורגניזם, בקטריות, שלוליות קטנות ורטיבות לתכופות ארוכות.
חומרי האיטום יכולים להיות יריעות מחומרים כגון PVC , יריעות ביטומניות, זפת חם, חומרים אקריליים ועוד. חייבים לדרוש ממבצע האיטום אישור לקבלן איטום רשום ובמידה והאיטום הינו יריעות ביטומן הרי שהתקן הישראלי ממליץ לבצע 2 שכבות יריעות תחת גג ירוק. במידה ויספקו לכם יריעות איטום עמידות לשורשים עצתנו היא לדרוש אישור ואחריות בכתב לעמידה לחדירת שורשים לתקופה ארוכה. בדקו גם מי יתקן את הכשל באם יהיה ויחזיר את הגינה לקדמותה לאחר התיקון. במידה והאיטום אינו עמיד לשורשים (מרבית יריעות האיטום בארץ אם לא כולן אינן עמידות לחדירת שורשים לאורך זמן), חובה לכסות את איטום הגג ביריעות לחסימת שורשים בעובי 0.8 מ"מ לפחות (כמו גנסטופ 80). כל חיבורי הקצוות ביריעות אלה יעשו בהלחמה ולא בחפיפה. חיבור יריעות בחפיפה אינו מאושר ע”י FLL.
האם שכבות יריעות הגנה מכאנית מסוגלות להפוך לשטחי אגירת/אצירת מים?
יריעות הגנה מכאנית ואגירת מים יוצרות דרך יעילה ללכידה ופיזור של מים, אבל אגירה ופיזור הם שני דברים שונים מאוד. מעצם טבעם, בדים אינם יעילים במיוחד כרכיב מאחסן מים. אף פעם לא תוכלו למלא את נפח הבד במים ביותר מ 100% מנפחו הכללי פחות נפח הסיבים ממנו הוא עשוי! אי לכך אלה הטוענים שיריעת הגנה מכאנית בעובי 5 מ"מ תאגור 5 ליטר מים למ”ר מתעתעים בכם ((נפחה הפנוי פחות נפח הסיבים יהיה מן הסתם קטן מ – 5 ליטר למ”ר). לבדים יש פוטנציאל נימיות נמוך ביחס למרבית סוגי מצעי הגידול בגגות הירוקים. כתוצאה מכך, מים שנלכדו בבדים ינוצלו באיטיות על ידי הצמחים ויתנקזו החוצה מהבדים לאורך הזמן בהשפעת כוח הכבידה. אז למה בדים טובים? אנו משתמשים בהם כדי לפזר לחות באופן שווה על פני החלק התחתון של מצע הגידול, כדי להגן על האיטום ולמנוע נדידת מצע גידול ולאו דווקא לאחסון מים…
מהו ההבדל ביריעות ניקוז בין יכולת/כושר אגירת מים לבין נפח מילוי?
נפח מילוי (Verfüllvolumen) הוא מינוח גרמני שלצערנו מאד מטעה ולעיתים ספקים עושים בו שימוש לא נכון: ההגדרה הגרמנית מתייחסת למילוי כל היריעה “בחול” עד לחלקה העליון. נפח זה גדול הרבה יותר מנפח אגירת המים האמתי שנקרא Wasserspeichervermögen. האם אנו עדים כאן לניסיון הטעיה של היצרן? לדעתנו לא משום שנפח מילוי “בחול” הוא סוג של הגדרה מקובלת בגרמניה בתחום זה. לצערי ישנם לעיתים ניסיונות של ספקים להשתמש במינוח זה על מנת “לנפח” את כושר האגירה של יריעה כזאת או אחרת.
מה משקלו של הגג הירוק?
גגות ירוקים שונים באופן משמעותי במשקליהם. הדבר תלוי בעומק ובסוג המצע, בצמחיה ובמרכיבים הדוממים שעליהם. שקילת מצע הגידול תיעשה כשהוא רווי מים כי אז הוא במשקלו המרבי. משקל הגג הירוק עשוי לנוע מ-100 ק"ג למ"ר ועד 500 ק"ג ויותר למ"ר לגגות אינטנסיביים ואף לטון, 2 טון ויותר למ"ר לערוגות עצים ודקלים גבוהים.
איך גג ירוק משפיע על גג המבנה שעליו הוא בנוי?
גג ירוק תורם לשיפור הבידוד התרמי של המבנה ולמזעור נזקי התרחבות והתכווצות יומית של האיטום ולאלה תרומה משמעותית לחסכון בעלויות תפעול המבנה.
הגנת מערכות האיטום מקרינה אולטרה סגולית, מברד ומשינויי טמפרטורה קיצוניים תסייע להארכת את משך חיי האיטום פי 2-3 ויותר מהמתוכנן.
איזה שיפוע יכול להיות לגג ירוק?
השיפוע המרבי המומלץ לגגות ירוקים קונבנציונליים הוא 30 מעלות. לצורך ביצוע גג משופע מעל 10 מעלות יש צורך ביישום שיטות לייצוב המדרון כשסוג השיטה ומרכיביה יבחרו בהתאם לתנאי השטח. בשיפוע מעל 30 מעלות נדרשים אמצעים מיוחדים לייצוב הגג הירוק.
בכמה נקודות LEED יכול הגג הירוק לזכות?
מגוון היתרונות הקשורים לגגות ירוקים בנושא דירוג LEED משתנה משום שכל פרויקט הוא ייחודי. ניתן למקסם את עיצוב הגג הירוק כדי לשפר ולהשיג אישור LEED לדירוג גבוה יותר. רצוי לעשות זאת בתכנון מוקדם עם בעלי המקצוע הנכונים. נשמח לסייע בנושא.
הגג הירוק יוכל לתרום להשגת אפילו עד 15 נקודות-תלוי בגודלו ובצורה בה משולבים מוצרים, שיטות ופתרונות בגג. אלה יכולים להיות מערכת השקייה מתאימה, יעילות וחסכון בהשקיה (מחזור מים, שימוש במי גשמים ומזגנים, גידול צמחיה חסכנית במים) טיפול בנגר עילי. הגדלת שטחים פתוחים וירוקים, החזרה וטיפוח המגוון הביולוגי, בידוד המבנה, שימוש בחומרים ממוחזרים, באופן כללי, מערכות המותקנות בגג ירוק שגודלו 50% או יותר משטח הגג מבטיחות למעשה 2 נקודת LEED ויכולות לתרום לתוספת 7 + נקודות לקראת אישור LEED – כמעט 20% מכלל הנדרש לפרויקט להיות מאושר LEED.
למה ניקוז נכון של הגג חשוב כל כך?
ניקוז תקין מבטיח שמצע הגידול יישמר במצב מאוורר הנחוץ לגידול צמחים בריאים. ניקוז לא תקין עלול לגרום לנבילת צמחים, לנזק למצע הגידול ואף לעומס המסכן את גג המבנה. אין זה נדיר שמתכנני גגות ירוקים מתמקדים בלכידת לחות ואגירת מים ואלה חשובים אך לא על חשבון שמירה על תנאי אוורור וניקוז טוב.
ניקוז חייב להיות מתוכנן גם לאירועי גשם גדולים.
שאלות בנושא הגינון על הגג
במה שונים מצעי גידול בגגות מאדמה?
בגינות קרקע האדמה אורגנית לרוב, כבדה יחסית וכושר הניקוז שלה יחד עם יכולת האוורור ואחיזת מים משתנים בהתאם לסוגיה השונים. על הגג מתקיימים תנאי גידול שונים: מצע הגידול מנותק מהקרקע ולכן יהיה בעל תכונות טובות לאחיזת מים ויכולת אוורור ויחד עם זאת בעל כושר טוב לחלחול מים דרכו. המצע מורכב בעיקר מחומרים מינרליים קלי משקל עם מעט מאד או ללא חומר אורגני. גם ל-FLL ישנן הנחיות הנושא: חשובות כאן יכולות אחיזת המים, הניקוז, ותכולת האוויר. על כל אלה נקפיד למען קבלת מצע איכותי. שימוש באדמת גן רגילה עלול להביא לתוצאות מאכזבות במקרה הטוב ולעמידת מים ונבילת צמחיה במקרה פחות טוב.
מצעים מתאימם לגינון על גגות הם פרלייט , מצע אינרטי (אדיש) קל מאד ובעל יכולת ניקוז, אגירת מים ואוורור טובים יחסית.
מצע גידול נוסף הוא טוף דק הנקרא טוף 0-8 או תערובות על בסיס טוף כמרכיב עקרי ותוספים כגון סיבי קוקוס וקומפוסט.
תערובות המכילות כבול כמרכיב עיקרי מקובלות גם כן אך במידה פחותה מהנ”ל והן עשויות להיות בעייתיות לעיתים עקב שינויים בהרכביהם עם חלוף הזמן.
מהי החשיבות ליכולת אגירת המים ביריעות הניקוז בארצנו?
חשיבות פחותה מאשר באירופה, צפון אמריקה ובמדינות אחרות בהן יורדים גשמים גם בקיץ, האגירה נעשית לצורך השקיה בין הגשמים. אצלנו אין גשמי קיץ שנוכל לאגור ביריעות. על מנת לאגור מים בקיץ נצטרך לפתוח את הברז אז למה לא לפתוח אותו כשיש צורך להשקות?
איזה סוג של תחזוקה נחוצה לגג ירוק?
באופן כללי, בגג אינטנסיבי אחרי שהצמחים התבססו, יש לטפל בעשבייה במועד, לדאוג להשקיה במשטרים הנכונים ולדישון מתאים לצמחיה ולעונה. חשוב לערוך בדיקה תקופתית להרכב מי הנגר על מנת ולוודא שרמות המוליכות החשמלית וה- PH בקרקע אינם חורגים מהמותר. בדיקות קרקע יעשו בהתאם להמלצות אגרונום הבקי בגגות ירוקים או לפי המלצתנו.
ביקורי תחזוקה הם זמן טוב לבדוק את פתחי הניקוז וכל האלמנטים האחרים הנראים לעין בגג. שאר הטיפולים הם ברמה של גן רגיל שכוללים הדברת מחלות ומזיקים, סניטציה וגיזומים וכו'.
גגות ירוקים אקסטנסיביים ידרשו טיפול מצומצם הרבה יותר שיקבע בהתאם לאופי הגן.
שאלות בנושא עלויות וקניה נבונה
כמה יעלה לי גג ירוק?
העלויות עשויות להשתנות בטווח מחירים רחב למדי ובהתאם למשתנים כגון אלה:
- גודל הגן. מבנה הגג-יש / אין ריצוף, האם נדרש להגן על האיטום משורשים?, איזה סוג תוחמים /קירות נמוכים ידרשו לגינה ועוד.
- אופי, הרכב, סוגי אלמנטים מהדומם (עשויים “להקפיץ" את תג המחיר גבוה יותר).
- סוג וגודל הצמחייה.
- אופי מערכת ההשקיה.
- נגישות לצורך ביצוע (האם הגג נמוך ונגיש בקלות או גבוה ומרוחק מחניה או דורש במנוף ענק וחסימת צירי תנועה ראשיים).
בהתאם לנ"ל הנה אומדן כולל מע"מ, כולל מערכת השקיה ממוחשבת בסיסית, תשתית ניקוז והגנה תקנית לחדירת שורשים ומצע גידול איכותי (איטום הגג עצמו אינו נכלל באומדן):
העלויות עשויות להשתנות בטווח מחירים רחב למדי 450 ש”ח – 2000 ש”ח למ”ר ואף יותר ובהתאם למשתנים הנ"ל עקב עלויות קבועות מסוימות המחיר למ"ר בגינות קטנות יעלה דרסטית ככל שהגינה תקטן.
לחלק מכם המחירים עשויים להיראות אולי גבוהים אך באם נבנה גינה ששטחה 30 מ"ר מעציצים איכותיים או מאדניות עץ הרי שבכיסוי שטח של 30 מ"ר עם שכאלה העלות למ"ר עשויה להגיע אף ליותר מ – 1500 ₪ למ"ר!
שימו לב, עלות הגג עשויה להשתנות בצורה משמעותית בהתאם לנתוני הגג הגינה והשטח.
למידע נוסף על עלויות כתבו אלינו
או התקשרו לטלפון 050-5321705
האם ישנה חשיבות לרכישת מערכות לגג לירוק שמקורן מיצרן אחד?
בהחלט אין חשיבות לרכישה שכזאת!
אפשרי בהחלט לרכוש מערכות לגג הירוק כשהן מתוצרת יצרנים שונים ואף לחסוך כסף בצורה שכזאת אך חשוב מאד לוודא את התאמת מרכיביהן זה לזה ואת כושרן לתפקד בהרמוניה למשך עשרות שנים. המערכות חייבות להיות מתוצרת חברות בינלאומיות ותיקות וידועות, באיכות ללא פשרות ומי שמספק לכם אותן חייב להכירם ולהבין היטב את צרכיכם.
כמובן שכל מוצרי גנרון עומדים בתנאים אלה. אנו בגנרון נספק את אישורי היצרנים השונים לכך שהיריעות יכולות להיות במגע אחת עם האחרת ועם הקרקע לאורך שנים רבות ללא חשש לנזק כלשהו.
מהם החסרונות ברכישת מוצרים אצל ספקים חסרי ניסיון בתחום הגגות הירוקים או אצל ספקי “מותגים”?
את מערכות ומוצרי התשתית לגינון ופיתוח גגות ירוקים ניתן לרכוש אצל מספר ספקים. לעיתים, בתי מסחר או ספקים חסרי ניסיון בתחום הגגות הירוקים יציעו לכם מוצרי "מדף" כי הם קיימים אצלם אבל אין ערובה לכך שאלה הם הפתרון הנכון עבורכם. רכישות שכאלה עלולות לגרום לכשלים וכאבי ראש גדולים בעתיד בגלל חוסר ניסיון הספקים.
ניתן למצוא בארץ מוצרים בלעדיים של "ספקים קנייניים" בחו”ל. מוצריהם (נקראים באנגלית גם proprietary products), ישווקו תחת שם המותג שלהם או תחת שם "שיטה" מסוימת. מפיצי מוצרים אלה עשויים לעיתים להשתמש בטענות שונות המשמשות ככלי לקידום מכירת מוצריהם הבלעדיים. מרביתם של ספקי מוצרים אלו מתעקשים "לנעול" אתכם על הטכנולוגיות "הייחודיות והבלעדיות" שלהם ובסופו של דבר, אתם הם אלה שתממנו את הסכמי הבלעדיות למכירת מוצרים כאלה שעלותם גבוהה יותר לעיתים קרובות.
למרות שלעיתים איכות המוצרים גבוהה, שאלו נא את עצמכם:
האם אתם באמת מקבלים את המוצר המתאים לכם ביותר ובעלות הטובה ביותר?
זכרו תמיד: גישה של “סל מוצרים אחד מיצרן אחד” משרתת לעיתים את מטרות היצרן יותר מאשר אתכם.
איך בגנרון מצליחים להרכיב סל מוצרים מגוון, איכותי ואטרקטיבי במחירו?
הקו המנחה אותנו בהרכבת סל מוצרינו: הקפדה על איכות ללא פשרות, מגוון, חתירה לפתרונות המקצועיים ביותר במחירים האטרקטיביים ביותר.
- אנו מאמינים כי רק באם נקפיד לבחור את מרכיבי המערכות שלנו אצל מספר יצרנים מובילים בעולם בתחומם נוכל להציע ללקוחותינו מגוון איכותי יותר של מוצרים ובמחירים אטרקטיביים יותר.
ספקינו ועמיתינו העסקיים נחשבים לחברות מכובדות בתעשייה העולמית וביניהם ™DuPont הקיימת מעל 200 שנה, Interplast הגרמנית המייצרת מעל 14 מיליון מ"ר של יריעות ניקוז בשנה, Optigreen הגרמנית ממובילות תעשיית הגגות הירוקים בעולם, פעילה מאז 1976 ומוצריה מותקנים על יותר מ – 2 מיליון מ”ר גגות ירוקים מדי שנה בעולם, RKW מגרמניה שנוסדה לפני כ-60 שנה, מייצרת בין היתר יריעות למאגרים, לאיטום ולחקלאות עם מחזור מכירות מעל מיליארד דולר בשנה. לאלה נוספות גם Modi ,Pavitex מאיטליה ואחרות. - מוצרינו מוכחים כבר שנים רבות בעולם והם נמצאו מתאימים לדרישות ולתנאים הקיימים ישראל.
- המוצרים מיוצרים ברובם מחומרים ממוחזרים ואינרטיים כימית וביצועיהם מעולים ואחידים למשך עשרות שנים בקרקע.
- מוצרי הניקוז של גנרון במגוון הרחב ביותר בארץ (8 סוגי יריעות ולוחות למגוון מצבים), עונים לדרישות/נושאים תקנים אירופאים לניקוז ולאיטום: DIN 13967 ,DIN 12958 ,DIN 4095DIN 13252 בהתאם.
- יריעות ההגנה המכאנית של גנרון נושאות תווי תקן אירופאים להגנת איטום, לקונסטרוקציות תת-קרקעיות ולמאגרים- DIN EN 13256 ,DIN EN 13254 ותקן לניקוז-DIN EN 13252.
- יריעות גנרון לחסימת השורשים לסוגיהן נושאות אישור יצרן ו/או FLL הגרמני לעמידה בדרישות גוף זה וחלקן אף תואמות לדרישות התקן הגרמני לעמידה לחדירת שורשים-DIN 4062 והתקן השוויצרי SIA280.
תכנון מחושב וזהיר ועמידה בתקנים מחמירים לאורך כל התהליך יבטיחו את הנאתכם לשנים הבאות.
הערה:
המידע בפרק השאלות והתשובות ניתן אך ורק לצורך הסבר כללי על הגגות הירוקים. המידע לא נועד לשמש כמדריך או הנחיות לתכנון ולהתקנת גגות ירוקים. גנרון תהיה אחראית לשלימות גגות ירוקים רק כשהתשתיות בהם תוכננו על ידה, הותקנו על ידה או ע”י מי שהוסמך לכך על ידה ושהם מתוחזקים על ידה או ע”י מי שהוכשר לכך על ידה.